Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bowling och Bordtennis SM för oss med Parkinson

Den nya väg som livet tagit för mig sedan 2014 har inneburit och innebär så mycket glädje, skratt, kramar, nya vänner men också oro och funderingar inför framtiden. Men oron och funderingarna trängs undan och de får vänta. Istället fokuserar jag på glädjen, skratten, kramarna och de nya vännerna jag fått.

Den senaste veckan är definitivt en glädjens vecka.

Månadsträffen i torsdags tillbringades i bowlinghallen i Uddevalla. Där vi spelade på 2 banor med 3 personer/bana. På den banan som jag var med i så rullade klotet gärna till vänster. Då pratade vi på att vår Parkinson sitter i höger sida i kroppen på oss allihop och det nog påverkar. Men då får man hjälpas att tänka om, hur ska vi göra för att man ska kunna få en Strike. Vi lyckades allihop med minst en Strike var :). Sedan var det fika och lite prat innan vi gick hemåt.

I fredags bar det av till Stockholm, för Sveriges första SM i bordtennis för oss med Parkinson. Där min man var med som supporter. Vi spelade både lördag och söndag. Värdar för evenemanget var Spårvägens bordtennisklubb i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet. Ordföranden för Svenska Bordtennisförbundet i Sverige, Paula Sörling var prisutdelare och med på banketten som hölls på Hard Rock Cafe som var sponsor till hela evenemanget.

Men spelandet var bara en del, att träffa andra från hela Sverige en annan. Att prata, skratta och vi ”tjejer” hejade även på varandra under pågående matcher trots att man förlorade en boll eller en match. Domarna skrattade så hjärtligt åt oss och gav oss tips och råd efter matcherna. Själv kom jag 2:a i B-finalen.

Vilken härlig träning det är med pingis och gemenskapen. Så är du intresserad att spela pingis, ta kontakt med din lokala bordtennisklubb. För även om du har Parkinson eller någon annan neurologisk diagnos så kan du spela med andra som inte har någon diagnos. Man kan så mycket om man bara vill.

#parkinson #bordtennis #hardrockcafe

Annons

Publicerad av kraftenattleva

Charlottes tankar kommer att bland annat innehålla just tankar om mina neurologiska diagnoser men framförallt tips och information som jag hör och ser och som kan vara värdefullt för oss alla. Att de anhöriga är mycket viktiga för oss kommer jag också nämna emellanåt. Själv har jag min underbara familj, min man och våra 2 utflugna döttrar. Att som 42- åring 2014 få diagnosen Parkinson och ett par år senare även få diagnosen Polyneuropati har inte slagit ner mig utan snarare gett mig ett rikare liv på min nya väg i livet. Jag träffar så mycket fantastiska människor och känner att det finns mycket som behövs göras och informeras om. Så jag ser ändå ljust på framtiden trots att det kommer mörka stunder då och då. Att få sprida kunskap till företag, vården, allmänheten, politiker, hitta de som bara sitter hemma och tycker att livet förlorat sin mening alltså hela samhället. Denna kunskap behövs lika väl i de segregerade områden vi har i Sverige till de som lever ett ekonomiskt tryggt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: