Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Det är VÅR. Löven börjar spricka ut på träden, fåglarna sjunger, vitsipporna blommar och vågorna slår mot klipporna.

Trots att världen fortfarande står still så fortsätter våren som den brukar, fast i år har vitsipporna kommit tidigt. Kanske för att göra oss glada och för att vi ska kunna njuta av de fantastiskt vita och gröna mattor som syns i skogarna där vitsipporna breder ut sig. I veckan som gått har jag och min man tagit en promenad i naturreservatet Tjurpannan utanför Grebbestad när det blåste och vågorna slog mot klipporna, lika underbart var det när vi tog en promenad i skogen där man hör vinden vina i träden högt där uppe i topparna.

Att det redan är mitten av april är helt otroligt, vad månaderna rinner iväg men så har det ändå hänt en del 2020. Att flytta från stan med alla ljud från bilar, lastbilar, bussar som körde på vägen utanför lägenheten. Vilket gjorde att det aldrig var helt tyst någon gång på dygnet i lägenheten, vilket jag inte orkade med. Till att nu bo på landet där det är tyst och min hjärna får vila vilket gör att jag mår så mycket bättre. Att ha börjat jobba i hemtjänsten några timmar per vecka är så roligt, fortsätter att skriva på min affärsplan så min dröm kan bli verklighet. Även om jag ibland känner att jag inte alls fattar vad och hur jag ska skriva. Men vilken glädje det är när plötsligt AHA det är så det är:)

Det där med rörelse och att träna orkar jag på ett helt annat sätt nu. Är ute och promenerar mycket mer, men den senaste veckan har jag också varit ute och sprungit 3 gånger 🙂 och i går var havet så här vackert när jag sprang förbi.

Det har ju både varit påsk och Internationella Parkinsondagen (på påskafton) och jag var med i Neuroförbundets nyhetsbrev https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2854804704614837&id=388511207910878 den 11/4. Så visst händer det saker i våra liv även om mycket av världen står still.

Njut av att våren är här, titta på alla blommor som börjar blomma, fåglarna som kvittrar och solen som blänker i havet. Kram till er alla

Annons

Publicerad av kraftenattleva

Charlottes tankar kommer att bland annat innehålla just tankar om mina neurologiska diagnoser men framförallt tips och information som jag hör och ser och som kan vara värdefullt för oss alla. Att de anhöriga är mycket viktiga för oss kommer jag också nämna emellanåt. Själv har jag min underbara familj, min man och våra 2 utflugna döttrar. Att som 42- åring 2014 få diagnosen Parkinson och ett par år senare även få diagnosen Polyneuropati har inte slagit ner mig utan snarare gett mig ett rikare liv på min nya väg i livet. Jag träffar så mycket fantastiska människor och känner att det finns mycket som behövs göras och informeras om. Så jag ser ändå ljust på framtiden trots att det kommer mörka stunder då och då. Att få sprida kunskap till företag, vården, allmänheten, politiker, hitta de som bara sitter hemma och tycker att livet förlorat sin mening alltså hela samhället. Denna kunskap behövs lika väl i de segregerade områden vi har i Sverige till de som lever ett ekonomiskt tryggt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: